Európában több, mint 50 millió Grundfos keringető szivattyú látja el sikeresen a feladatát fűtési és melegvíz rendszerekben.

joo1609933838

Ez annak köszönhető, hogy évtizedek óta folyamatosan fejlesztjük termékeinket, hogy azok a mindennapi igényeknek és kihívásoknak minden téren megfeleljenek, sőt adott esetben meg is haladják az elvárásokat.

Grundfos Alpha intelligens keringető szivattyúk fűtési rendszerekhez

Az intelligens keringető szivattyúk új generációja
Grundfos ALPHA3 beépített, egyirányú kommunikációs jellemzőinek köszönhetően az otthoni radiátorainak hidraulikai beszabályozása gyorsan és egyszerűen kivitelezhető. Az ALPHA3 szivattyú tulajdonságai megegyeznek az Alpha2 szivattyúval. Lényeges különbség, hogy az ALPHA3 szivattyúval a radiátoros rendszeren kívül már a padlófűtési rendszert is be lehet szabályozni. A Grundfos GO Remote applikáció révén az ALPHA3-at mostantól közvetlenül az okostelefonjáról vezérelheti, így a szivattyú beállítása és felügyelete minden korábbinál könynyebb.
Grundfos GO Balance alkalmazás telepítésével Ön valós idejű számításokat kaphat a rendszer radiátorainak térfogatáram igényéről. A felhasználót az alkalmazás lépésről-lépésre végigvezeti az otthonában található radiátorok hidraulikai beszabályozásának teljes folyamatán.

Az Grundfos ALPHA2 szivattyút változó vagy állandó térfogatáramú fűtési rendszerekhez fejlesztették ki. A rozsdamentes szivattyúházzal gyártott változat HMV rendszerbe történő beépítésre is alkalmas.
Az állandó mágneses motornak köszönhetően alacsony az energiafogyasztás, jobb hatásfokú szabályozást tesz lehetővé. A pillanatnyi teljesítményfelvétel és térfogatáram a LED kijelzőn folyamatosan nyomonkövethető. Az AUTOADAPT funkció által a szivattyú teljesítményét automatikusan a rendszer igényeihez igazítja. Az éjszakai üzemmód a szivattyú fordulatszámát automatikusan minimálisra csökkenti, ha az előremenő vízhőmérséklet rövid idő alatt jelentősen lecsökken.

További tulajdonságok:
• Legnagyobb energiahatékonyság a piacon
• Beépített szárazonfutás elleni védelem
• Letapadás/megszorulás elleni védelem (erőteljes indításnak, kézi nyári üzemmódnak és demagnetizált
tengelyvégnek köszönhetően)

Alpha3 ás Alpha2 műszaki adatok
Térfogatáram, Qmax 3,8 m3/h
A szállított folyadék hőméréklete +2°C … +110°C
Hangnyomásszint <=32 dB(A)
Környezeti hőmérséklet 0°C … +40°C
Energiahatékonysági index EEI<=0,15 (4 méteres szivattyú)

Univerzális fűtési és csereszivattyú 
Az ALPHA1L a jó választás kiváltási feladatoknál, ahol csak egy megbízható, energiaoptimalizált, és egyszerűen kezelhető fűtési szivattyúra van szükség. Így a GO Replace applikációnkkal együtt  máris készen áll, szinte minden szivattyú kiváltási/csere munkára.

Alpha1L műszaki adatok
Védelmi osztály IPX4D
Hangnyomásszint 43 dB(A)
Hőszigetelési osztály TF95
Energiafogyasztás 4-60 W
Qmax 3,8 m3/h
Hmax 6,5 m
EEI <=0,23
Közeghőmérséklet +2°C … +95°C
Környezeti hőmérséklet 0°C és +55°C között

Az említett alkalmazások az App Store-ból és a Google play áruházból is ingyenesen letölthetőek. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük